Expert voor de klas in volgende fase ontwerp buitenterrein IKEC

Algemeen nieuws

Tijdens elke opdracht komt er bij het technasium een expert langs die vertelt over hoe zijn/haar beroep er in het dagelijks leven uitziet. In dit geval gaat het om een bouwproject. Wie en wat heb je hier eigenlijk allemaal bij nodig? En hoe verloopt een bouwproces van idee tot start van de bouw? Kortom: wat komt er allemaal bij zo’n project kijken?

 

Dat blijkt nog een beste waslijst, kwamen onze bruggers van het technasium achter. We noemen maar wat: gemeente, opdrachtgever, adviseurs, bouwvakkers, materialen én een procesmanager (de spin in het web) die regelt dat iedereen zijn werk kan doen.

 

Procesmanager

En zo’n procesmanager kwam langs om dit allemaal uit leggen, met de nadruk op het maken van een vlekkenplan. Want dat is de volgende stap in het proces voor het ontwerp van het nieuwe multifunctionele buitenterrein van IKEC. Een vlekkenplan is het resultaat van het verhaal van de opdrachtgever en de doelgroep, plús de ideeën van onze leerlingen. Hoe vertaal je de kennis die je hebt over de opdracht naar een vlekkenplan?

 

Compleet bouwproces

Ze volgen tijdens dit project dus een compleet bouwproces. Dat wat begint met een idee, een programma van eisen heeft, dan de ontwerpfase ingaat, waarna ooit de daadwerkelijke bouw zal starten.

 

Life goals

Maar niet alleen het vlekkenplan werd besproken. Want stel nou hè, stél, dat je later ook procesmanager wilt worden, of dat je op andere manieren mee wilt werken aan bouwprojecten, hoe kom je daar dan? Om leerlingen een beeld te geven van de verschillende wegen die je kunt bewandelen om je doel te bereiken (#lifegoals!) vertelt elke gast die langskomt iets over zichzelf.

 

Vragen? Vragen!

Over twee weken komt Leen Koole, directeur van IKEC, weer langs en dan mogen de leerlingen alle vragen die zij hebben op hem afvuren.