Technasium

Leerlingen met minimaal een havo-advies kunnen kiezen voor het technasium. De OSG is de enige school in de regio waar dat kan.

Naast de gewone vakken krijg je bij het technasium het vak Onderzoeken & Ontwerpen (O&O). Tijdens de lessen van dit vak ga je aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven of organisaties uit de dienstverlenende sector. Zo hebben de technasiumleerlingen de afgelopen jaren gewerkt aan een ecotuin, een koekje met ui en een slim toilet. Het meest recente project is de herinrichting van het stationsplein in Hoorn. Wie weet stap jij straks uit de trein en kom je ons ontwerp tegen!

Voor het technasium hoef je niet ‘technisch’ te zijn. Het is veel belangrijker dat je graag samenwerkt en het een uitdaging vindt om creatief om te gaan met lastige vraagstukken. Door onderzoeken en ontwerpen kom je met je groep (van maximaal 4 leerlingen) tot oplossingen voor de opdracht. De ideeën die je samen bedacht hebt, ga je als groep presenteren aan de opdrachtgever.

Het zou zomaar kunnen dat oplossingen die je in je groep bedacht, ontworpen en gepresenteerd hebt, overgenomen worden door de opdrachtgever. Het is geweldig als dat gebeurt!