TOP-uren             

Het programma van TOP is bedacht met als uitgangspunt dat alle leerlingen een keuze moeten hebben. Tenslotte wil niet iedereen alleen maar sporten of tekenen, maar het mag natuurlijk wel! We dagen onze leerlingen uit om verder te kijken dan hun directe omgeving. Zo kun je je talenten verder ontwikkelen en komen je verborgen talenten naar boven.

Het aanbod van TOP is gebaseerd op de domeinen Creatief, Drama en Sport. De docenten die de lessen verzorgen geven zelf ook inhoud aan de lessen. Zo hebben ook docenten de ruimte andere talenten in te zetten dan ze in hun vaklessen doen. Dan blijkt een docent Nederlands ineens een volwaardige actrice!

De verschillende domeinen worden in zes blokken van zes weken aangeboden. Elke leerling kan in drie domeinen lessen volgen.

TOP Creatief

Met TOP creatief kun jij je creativiteit helemaal kwijt. Je gaat in zes weken iets te geks maken, zoals een spandoek of een film. We stimuleren je om creatief te denken. Soms moet je iets van een andere kant bekijken. Bijvoorbeeld: waarom gooien we zoveel weg? Hoe kunnen we afval hergebruiken? Wat dacht je van een kunstwerk van afval?

TOP Drama

Acteren kun je leren! Bij de TOP-uren drama werk je zes weken lang aan allerlei acteervaardigheden. Door middel van lichaamsbeweging, stemgebruik en gebruik van emoties leer je verschillende personages te spelen. Ook leer je improviseren en een verhaal maken. Wil jij graag leren acteren en in de spotlight staan? Dan kies je voor de TOP-uren Drama.

TOP Sport

Bewegen is niet alleen goed voor je, maar het is vooral ook leuk. Misschien zit je al op een sportvereniging en ben je benieuwd naar andere sporten. Dan zit je bij TOP Sport helemaal goed. Hier beoefen je zes weken lang een sport. Bijvoorbeeld judo, zelfverdediging, golf, freerunning of turnen.