Talentbeleid

Je leert het beste als je werkt op het juiste niveau. Sommige leerlingen hebben wat extra ondersteuning nodig bij een vak of vaardigheid terwijl andere leerlingen een beetje extra uitdaging nodig hebben. Daarom hebben we op de OSG het talentbeleid ontwikkeld.

Dit talentbeleid is er voor leerlingen uit alle jaarlagen en van alle studies (mavo, havo en vwo) en voor leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisschool.

Zo kunnen leerlingen uit groep 7 & 8 al masterclasses volgen op de OSG. Deze masterclasses worden gegeven door bovenbouwleerlingen die zelf een onderwerp kiezen, zoals bijvoorbeeld: filosofie, microbiologie, feminisme, Japan, filmmontage en Griekse mythologie.

Talentcoaches
In de onderbouw begeleidt één van onze talentcoaches de leerlingen die meer dan één klas hebben overgeslagen op de basisschool. Ook is het mogelijk om samen met de talentcoach een flexibel lesrooster te bepalen, zo kun je als leerling zelf grip houden op je eigen werkweek.

Talent in de bovenbouw
In de bovenbouw kun je zelf een masterclass ontwerpen en geven aan leerlingen van groep 7 & 8. Je kunt versneld examen doen en deelnemen aan Pre-University projecten.