vwo 6 in Ieper!

Algemeen nieuws

Onze leerlingen en docenten van vwo 6 zijn gister veilig aangekomen in Ieper, waar ze historische locaties bezoeken die allemaal op hun eigen manier te maken hebben met de Eerste Wereldoorlog. Zo bezoeken ze musea, gaan ze langs de Menenpoort op zoek naar sporen van de oorlog en langs de Ieperse Kathedraal.

 

 

 

 

 

Op deze verschillende locaties presenteren de leerlingen hun eigen gedicht over deze oorlog. Maar ook gaan ze langs de graven, waar ze de eerste namen tegenkomen. Van gevallen soldaten. Pakistaanse Moslim strijders aan Britse zijde, in Ieper. Maar ook van leeftijdsgenoten die hun leven gaven.

 

Wanneer ze ´s avonds in het hostel zijn kijken ze naar de prachtig geschoten speelfilm uit 1917 waarna een daverend applaus volgt.

 

En dan…is het tijd om stoom af te blazen. Chillen, kaarten, poolen, of nog even je gedicht finetunen voor de volgende dag. Het is de eerste schoolreis naar het buitenland sinds twee jaar. Niet alleen leerlingen, maar ook leraren hebben het gemist om dit te kunnen doen.