Wat eten we vandaag? Insecten!

Algemeen nieuws

Maak een hip recept met een insect. Dat is de korte samenvatting van de opdracht die de tweede klassers van het technasium dit blok kregen.

 

Opdrachtgever Loft der Zotheid

Opdrachtgever Loft der Zotheid & Zwarte Olifant is altijd op zoek naar vernieuwende gerechten waarbij duurzame bereiding van producten en ingrediënten voorop staat. Ze vraagt naar vier nieuwe ideeën voor gerechten die op de Nederlandse markt verkocht zouden kunnen worden. Een van die ideeën gaan onze leerlingen in het echt maken.

 

Expert in de klas

Vandaag kwam expert Bas Godschalk langs van Duurzaam Insecten Eten en mochten onze leerlingen, per projectgroep, hun ideeën pitchen, waarna Bas feedback gaf. Want van wie kun je nou beter feedback krijgen dan van iemand die er alles over weet?

 

Eisenpakket

De ideeën moeten natuurlijk ook aan een aantal eisen voldoen. Bijvoorbeeld dat het eten geschikt is voor verschillende

doelgroepen, dat de bereidingswijze helder omschreven is en dat het product voldoet aan de richtlijnen van de NVWA. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

Marketingplan

Ideeën en recepten zijn natuurlijk leuk, maar die insecten van tegenwoordig kunnen nog wel een goed marketingplan gebruiken. Het gaat dus niet alleen om het bedenken en uitwerken van een nieuw gerecht, maar ook over hoe je dat uiteindelijk verkoopt.

 

Proeverij

Binnenkort testen de leerlingen hun gerecht in ons eigen technasiumlokaal. Daarna gaan ze naar de keuken van SG Newton. De leerlingen die daar het beste recept maken mogen dit uiteindelijk gaan maken in de keuken van Loft der Zotheid & Zwarte Olifant tijdens een heuse proeverij!

 

Behoefte aan meer insectennieuws? Stay tuned!