H4 op excursie naar Beeld en Geluid

Algemeen nieuws

Net als vorig jaar gaan de H4-leerlingen bij het vakoverstijgend project BOEKTALK van Engels en Nederlands een eigen talkshow maken. Ter voorbereiding verdiepen zij zich in de wereld van de media. Deze week stond een excursie naar Beeld en Geluid gepland.

 

Ze verdiepen zich in Fake News

In de workshop Fake News maken de leerlingen kennis met de technieken en mechanismen die schuilgaan achter de wereld van nepnieuws. En ze gaan in op hoe je nepnieuws nou écht leert herkennen.

 

Ze zijn samen een nieuwsredactie

In de workshop Newsroom vormen de leerlingen de redactie van een nieuwswebsite. Ze krijgen te maken met de dilemma’s waar journalisten dagelijks voor staan. Een uitdagende workshop die leert dat nieuws een selectie én een product is dat nog gemaakt moet worden. Ze maken hun eigen video-items en met interactieve spel- en werkvormen leren de leerlingen welke krachten van invloed zijn op het nieuws en hoe keuzes van een journalist tot stand komen.

 

Ze gaan op Hillywoodtour 

Ook gaan alle leerlingen op Hillywoodtour in een treintje over het Mediapark. Goed geïnformeerde gidsen nemen de leerlingen van havo 4 mee voor een uitgebreide rondleiding: in Hillywood gebeurt altijd wel wat! BN’ers lopen hier zomaar in het wild, sterren rijzen en vallen en duizenden talenten doen er audities voor verschillende televisieprogramma´s. Bovendien mogen ze even rondsnuffelen in het Hillywood depot en zien ze de decors en opnamestudio’s van verschillende programma’s.

Rondleiding door Beeld en Geluid

En ze krijgen allemaal een rondleiding door het moderne gebouw van Beeld en Geluid. Op een bijzondere manier zijn kantoren, het audiovisuele archief en de experience met elkaar verbonden. Zo krijgen onze leerlingen een beeld van het archief waar meer dan 1.000.000 uur audiovisueel materiaal ligt opgeslagen.