Fast Lane English (FLE)

Bij FLE leer je héel goed Engels

Fast Lane English is jouw keuze als je héel goed wilt worden in de Engelse taal. Zo goed, dat je klinkt als een echte Brit! Zo goed dat je Engels durft te spreken op een podium, ook al lijkt dat nu nog eng. En natuurlijk zo goed dat je het prestigieuze Cambridge English certificaat haalt. En dat op het hoogste niveau. Met dat mooie diploma krijg je met voorrang toegang tot opleidingen en universiteiten op onze hele planeet. De OSG is een gecertificeerde Cambridge school.

 

Je duikt de Britse cultuur in

Naast Engels spreken op de Britse manier leer je ook heel veel over de Britse tradities, gebruiken en de geschiedenis. Weet jij waarom de Britse humor zo beroemd is? Weet jij waar Halloween precies vandaan komt? Of waarom veel Britten in november een klaproos dragen? Waarom ze op 5 november een stropop verbranden? Waarom de Koning van Engeland de koning is van heel veel andere landen op de wereld? En waarom er elke 5 minuten ergens op de wereld een Shakespeare toneelstuk gespeeld wordt? Dat leer je allemaal bij FLE.

 

Omdat onze docenten uit verschillende Engelstalige delen van de wereld komen, zoals Australië, Schotland, Wales, Engeland en Ethiopië, leer je als bonus ook over de cultuur van andere Engelstalige landen.

 

Je speelt toneel

Je gaat ook veel creatief schrijven. In dichtvorm, in korte verhalen, en in de derde zelfs in een heus dagboek. Daarnaast doet Fast Lane English veel aan toneel. In de brugklas start je met kleine Engelse toneelstukjes. Die voer je op voor je klasgenoten. In de tweede klas maak je met je klas een echte film in een kasteel over Robin Hood. In de derde voer je een compleet stuk van Shakespeare op. In het vierde jaar doe je dat nog eens heel dik over met het stuk Macbeth. En mocht je voor het hoogste niveau gaan; in het 5e jaar geef je zelf een toneelles aan de FLE onderbouw!

 

Je gaat op reis

Engels leren in de klas maken we sowieso leuk, maar in de praktijk leer je dat het beste. Daarom nemen we je mee op reis. In de brugklas gaan we naar Canterbury en Dover. In de derde woon en werk je een week op een echte kostschool (Ardingly College) en in de vierde ga je naar Schotland. Ook het vijfde jaar gaat op reis, naar een wisselende bestemming in de UK. Je ontmoet samen met je vrienden en klasgenoten de lokale bevolking en leert daardoor veel van de taal. Je ontrafelt de geheimen van een kathedraal, je verkent er de Secret Wartime Tunnels, je leert je netjes kleden in schooluniform als een echte Brit en zit op die manier in de schoolbanken. En je beklimt de hoogste bergen van het eiland. Kortom: bij Fast Lane English leef en ervaar je de taal samen zoals nergens anders op school!