Bewegen en Sport

OSG West-Friesland is een sportieve school met een actieve sectie lichamelijke opvoeding. Leerlingen kunnen extra uren LO kiezen als ze niet het FLE-programma volgen in de eerste en tweede klas.

Elk leerjaar organiseren we verschillende sportdagen en sporttoernooien. We sporten hierbij ook tegen andere scholen in de regio Hoorn.

Verder hebben wij in de bovenbouw ook een prachtig sportoriëntatieprogramma waarbij leerlingen in contact komen met sporten die vaak niet passen binnen het reguliere LO-aanbod. Voorbeelden hiervan zijn squash, tennis, cross fit, function circuit, spinning, golf, hiphop, stijldansen, free runnen, kickboksen, boksen, bootcamp, schaatsen, ijshockey en schermen.

Ook gaan we al jaren op wintersportreis met mavo 3, havo 4 en vwo 4.

Vanuit de gemeente is een combinatiefunctionaris verantwoordelijk voor het project Active Life (tweede klassen). In samenwerking met de jeugdverpleegkundige vanuit GGD Hollands Noorden komen wij erachter hoe fit iedereen is. Indien nodig kunnen leerlingen, als ze dat willen, het Active life programma volgen. Dit vindt plaats in Sportcentrum Hoorn en wordt grotendeels gesubsidieerd door de OSG.