Interview met oud-leerling Youssef Nassiri

Algemeen nieuws

Youssef Nassiri, oud-leerling van de OSG, doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Hoorn. We hebben hem gevraagd waarom hij hieraan meedoet en wat hij graag wil bereiken als gemeenteraadslid. Lees het hele interview hieronder:

Waarom doe je mee aan de gemeenteraadsverkiezingen?
“Ik ben geboren en getogen in Hoorn. Hoorn is echt mijn stad en ik wil graag een bijdrage leveren aan deze mooie stad en gemeente. Ook ben ik van mening dat heel weinig jongeren in de raad zitten. Ik ben zelf 28 jaar, maar als je kijkt naar de huidige samenstelling van de raad dan zijn het voornamelijk toch wel mannen van 50+. Dat zie je ook aan de maatregelen die nu genomen worden. Deze raken jongeren. Er wordt nu vooral besloten over jongeren, maar als het aan mij ligt wordt er straks besloten met jongeren. Daarom stel ik mezelf kandidaat voor de gemeenteraad.”

 Wat wil je aanpakken als jij straks gekozen wordt tot gemeenteraadslid?
“Ik wil opkomen voor de belangen voor de mensen die het zwaar hebben. Door de inflatie zijn de prijzen onwijs hoog geworden. Ik wil voorkomen dat mensen die het al moeilijk hebben het nog moeilijker gaan krijgen door maatregelen van de gemeente. Ook vind ik het belangrijk om duurzamer om te gaan met de woningen die we bouwen en dat de gemeente mensen stimuleert hun bestaande woningen duurzamer te maken door middel van subsidies. Tenslotte vind ik dat er meer betaalbare woningen voor jongeren beschikbaar moeten komen, want op dit moment is het voor mensen met een studentenbaantje echt heel moeilijk om een kamer te vinden.”

Wat is de rol van de OSG geweest in dit politieke avontuur?
“ Op de middelbare school was ik al heel erg geïnteresseerd in politiek. Vooral de lessen maatschappijleer waar veel politieke onderwerpen aan bod komen hielpen bij mijn politieke ontwikkeling. De discussies die we daar voerden, hebben mij geholpen bij het durven ventileren van mijn mening en het innemen van standpunten die ik ook nog kan verdedigen. De OSG heeft voor mij echt de basis gelegd om kritisch na te durven denken over de wereld om je heen en daar een mening over te vormen.”

 Wat zou je de leerlingen van de OSG graag mee willen geven?
“ Het is heel belangrijk om jezelf echt te gaan ontdekken. Kom erachter wat je wel goed kan en wat je misschien minder goed kan. Ga soms eens uit je comfortzone en doe ook eens iets wat je niet zo leuk lijkt of waarvan je denkt dat het niet bij je past. Uiteindelijk kan dat ervoor zorgen dat je een beter persoon wordt en kan dit leiden tot volledige zelfontplooiing.”

Wil je graag stemmen op Youssef Nassiri? Hij is nummer 4 op de lijst van de PVDA. Daarnaast staan er nog andere oud-leerlingen en een docent op de lijst, namelijk: Niek Heijne (D66), Sabine Bruijne (D66), Sancar Carkitas (D66) Lisa Klinkenberg (PVDA), Sonja Steiger (Eenhoorn), Isabelle Sluis (VVD) en Welmoet Medik (VVD). Wij wensen jullie allemaal veel succes en zien jullie graag allemaal terug in de gemeenteraad.