Technasium presenteert onderzoeksresultaten aan Action 

Algemeen nieuws

Leerlingen van het technasium uit havo 3 en vwo 3 doken tijdens hun eerste onderzoeksproject van het jaar in de rol van Chemisch Technoloog voor Action.

Deze internationale opdrachtgever gaf tijdens de kick-off van dit project, aan het begin van het schooljaar, de keuze tussen twee onderzoeken:

1: Tijdens het gebruik van de viscose spons verdwijnen kleine deeltjes plastic door de gootsteen en belanden ze in zee.  Met welke milieuvriendelijke materialen kan een spons gemaakt worden die de viscose spons kan vervangen?

Of 2: De huidige afwasborstel gooien we met steel en al weg en dat leidt tot onnodig veel restafval. Onderzoek een bevestigingssysteem waarmee ze de steel van een afwasborstel kunnen hergebruiken op een nieuwe borstelkop.  

Omdat de Action een internationale opdrachtgever is en de betrokken medewerkers ook echt afkomstig zijn uit het buitenland, presenteren ze hun eindresultaten in het Engels. Dat maakt deze opdracht vakoverstijgend, want onze leerlingen krijgen meteen een cijfer voor het vak Engels.