Toneelclub OSG speelt voor Oekraïne

Algemeen nieuws

Op 6 en 7 december spelen de talentvolle acteurs van Toneelclub OSG een historisch actuele voorstelling over oorlog, onderdrukking, wreed afgenomen vrijheden en een toekomst die er anders uit had moeten zien. Maar ook een stuk dat onbegrijpelijk actueel is en daarom zó belangrijk dat ze hem nog een keer opvoeren.

De volledige opbrengst van de voorstellingen over leven en dood, over volhouden, tegenslagen, verraad, liefde en succes, gaat naar Giro 555.

Koop meteen je tickets

“Deze groep leerlingen schuwt gevoelige thema’s niet, vertelt Andrew Niemeijer, docent Engels aan de OSG West-Friesland en leider van de toneelclub. “De Muur speelt zich af in een tijd waarin ze zelf nog niet leefden, maar die ze door de huidige oorlog maar al te goed voelen. Opnieuw een conflict tussen oost en west. Opnieuw vervlogen toekomstdromen. Opnieuw families die van de een op de andere dag wreed uiteengerukt worden door keuzes van een ander. Met de wetenschap dat de geschiedenis zich herhaalt is deze blik naar het verleden een bewuste kijk op het heden: burgerschap in het onderwijs in werking.

Voorstellingen op 6 en 7 december in Het Park Schouwburg
De Muur, gebaseerd op de film ‘The Tunnel’ uit 1962, gaat over onderdrukking, over de terreur van verregaande spionage op vriend, familie en buur en wat dat met een mens doet. Over het leven met de plotselinge harde grenzen van een ‘koude’ oorlog die de warme banden van families ruw uit elkaar rukken.

De oorlog in Oekraïne raakt iedereen. Op 6 en 7 december staat de TC OSG met drie voorstellingen in Het Park Schouwburg.

Voorstellingen
6 december: 19:30 uur
7 december: 14:30 uur & 19:30 uur

Tickets koop je hier.