Interview Fast Lane English

En hoe fast gaat dat Engels leren nou eigenlijk als je Fast Lane English kiest? Very fast, ervaren Timo en Mila.

Timo:
Ik koos FLE omdat ik van talen hou en acteren leuk vind. En bij FLE vind je daar een combinatie van. Ik zit nu in de tweede klas en we zijn bezig met een film over Robin Hood. Met onze klas moesten we de rollen verdelen en uiteindelijk maken we zelf een film. We zijn daardoor heel interactief met elkaar bezig en dat vind ik heel leuk.

 

Mila:
Ik vind FLE echt heel erg leuk. Omdat ik nu in de bovenbouw zit, zit ik ook alleen nog met klasgenoten die het ook heel erg leuk vinden, waardoor de saamhorigheid in de klas heel groot is.

Ik vind het vooral heel leuk dat je praktisch bezig bent met de taal, zoals toneelstukjes, maar ook schrijven. In de bovenbouw worden de lessen wel lastiger. Er wordt meer zelfstandigheid van je verwacht. Bij sommige dingen is dat lastig. Maar het is fijn om je comfortabel te voelen met de taal.

Timo:
Als je in de brugklas voor het eerst een les FLE hebt, wordt de les meteen in het Engels gegeven. Ik kon zelf wel wat Engels, en had er daardoor niet zo’n moeite mee. Maar ik heb ook niet gemerkt dat er klasgenoten waren die er wel moeite mee hadden. Er was altijd wel iemand die kon helpen als je er even niet uitkwam.

Mila:
Tijdens de lessen is de sfeer heel fijn. Als je iets zegt in de klas, of als je voor de klas staat voor een opdracht, hoef je niet bang te zijn om fouten te maken. Er is altijd hulp. Ik voel me heel veilig om voor de klas te staan en te durven praten.
En de reis naar Canterbury vond ik echt geweldig. Je leert een nieuwe cultuur kennen en ook hoe je omgaat met de taal in het buitenland. Je wordt daarin ook goed voorbereid en begeleid. In de lessen leren we bijvoorbeeld wat we moeten doen wanneer we er even niet meer uitkomen.