Interview Technasium

Naomi (brugklas) en Jan (vwo 5) over het Technasium

 

Naomi:
Door de naam dacht ik eigenlijk dat Technasium heel technisch was. Maar het Technasium heeft vooral te maken met samenwerken en onderzoeken. Dat is heel leuk, maar het samenwerken kan best wel een beetje lastig zijn als je elkaar nog niet zo goed kent en nog niet weet waar iedereen precies goed in is.

Jan:
Je leert snel beter samenwerken, maar je leert ook waar je zelf goed in bent. Je doet bijvoorbeeld competentietesten. Aan de hand daarvan kies je in de bovenbouw zelf met wie je samenwerkt. Ik ben bijvoorbeeld meer creatief dan technisch, dus werk ik samen met iemand die meer het technische inzicht heeft. Zo vullen we elkaar aan.

Naomi:
Nu het eerste project afgerond is, weet ik dat ik me bij het volgende project beter kan focussen op de opdracht, omdat ik m’n klasgenoten beter ken.
Ik vind het heel leerzaam om te werken voor echte bedrijven. Zo leer je alvast hoe bedrijven werken. Ze komen ook langs om feedback te geven tijdens projecten, zodat je weet wat ze van je verwachten.

Jan:
Je krijgt een interessante kijk in het bedrijfsleven. En het Technasium bereidt je goed voor op een vervolgopleiding, doordat je zoveel samenwerkt en steeds beter weet waar je zelf goed in bent.

Het Technasium bereidt je goed voor op een vervolgopleiding, doordat je zoveel samenwerkt en steeds beter weet waar je zelf goed in bent.