In de brugklas

De overgang van groep 8 naar de brugklas kan best wennen zijn, maar we gaan je zo goed mogelijk begeleiden. Beloofd!

Wenweken

De eerste vier weken op je nieuwe school zijn de wenweken. In deze weken vindt niemand het raar als je al je klasgenoten, je fietssleutel en ook nog je lokaal kwijt bent. Maar even zonder grappen: er komt veel op je af in die eerste weken, en daarom zorgen we ervoor dat je tijdens deze weken je klasgenoten en docenten goed leert kennen, de weg door het gebouw weet te vinden en goed komt te weten hoe alles er op de OSG aan toegaat. We helpen je bij alles!

 

 

 

 

Mentorlessen

Die hulp is er onder andere in de vorm van je mentor. Die vertelt je over hoe je je huiswerk het beste plant, hoe je een planner gebruikt en waar je je huiswerk opschrijft. Maar tijdens deze uren is er ook ruimte voor groepsactiviteiten in de vorm van kennismakingspelletjes, zodat je je nieuwe klasgenoten zo snel mogelijk leert kennen.

 

 

Leerlingmentoren

Leerlingmentoren zijn leerlingen uit de bovenbouw (4e, 5e en 6e klas) die precies weten hoe alles werkt op de OSG. Ze staan voor je klaar als je je lokaal kwijt bent, vragen hoe het met je gaat als ze je tegenkomen in de hal, schuiven soms aan bij een les en zijn aanwezig bij alle brugklasactiviteiten. Ze zijn je persoonlijke broer of zus op school. Super gezellig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duinrell

Als klap op de vuurpijl, kers op de taart en meer likes op je nieuwste post dan je ooit zou kunnen dromen, gaan we als afsluiting van deze weken twee dagen en één nacht naar Duinrell. Want samen gillen in een achtbaan schept pas echt een band. Maar samen bodyboarden op de golven ook, dus ook het strand bij Wassenaar slaan we niet over.